פעילות גופנית כגורם מרכזי בהורדת רמות הסוכר בדם ובניהול סוכרת.

מה השפעתה של פעילות גופנית על רמות הסוכר שלנו בדם?

מחקר שפורסם ב-Journal of Diabetes Investigation ומופיע  ב- National Institutes of Health מדגיש את ההשפעה החיובית של פעילות גופנית על רמות הסוכר בדם, ללא תלות במין, מצב גיל המעבר או היסטוריה משפחתית של סוכרת. המחקר, שנערך בקרב 2,601 משתתפים במשקל תקין, מצא כי ככל שרמת הפעילות הגופנית הייתה גבוהה יותר, כך רמות הגלוקוז בצום, הגלוקוז שעתיים לאחר העמסת סוכר וההמוגלובין המסוכרר (HbA1c) היו נמוכות יותר. ממצאים אלו מצביעים על כך שפעילות גופנית מתונה עד מאומצת היא כלי יעיל לשיפור איזון הסוכר בדם, גם עבור אלו עם נטייה גנטית לסוכרת.​

המחקר נערך בקרב יותר מ-2,600 משתתפים בסין מצא נתון מעודד במיוחד: ככל שרמת הפעילות הגופנית עולה – כך רמות הסוכר בדם יורדות. וזה נכון בלי קשר אם אתה גבר או אישה, בגיל המעבר או לא, ואפילו אם יש לך סוכרת במשפחה.

 

המחקר עקב אחרי משתתפים בעלי משקל תקין וחילק אותם לפי רמת הפעילות הגופנית. התוצאה הייתה ברורה – קבוצות שביצעו פעילות מתונה עד נמרצת (מעל 30 דקות בשבוע) נהנו מרמות נמוכות יותר של סוכר בצום, סוכר לאחר העמסת סוכר והמוגלובין מסוכרר (HbA1c).

המסקנה? פעילות גופנית היא כלי עוצמתי לשמירה על איזון סוכר בדם – גם בלי להיות בעודף משקל. היא מפחיתה את הסיכון להתפתחות סוכרת גם אצל מי שיש לו נטייה גנטית לכך.

אז אם אתם מחפשים דרך טבעית, נגישה ואפקטיבית לשפר את הבריאות – תתחילו לזוז. הגוף שלכם כבר יידע מה לעשות עם זה.

 

אל תחכו, מוזמנים ליצור קשר ולקבוע פגישת ייעוץ על מנת לקבל את הכלים והפתרון לבריאות תקינה.
אשמח לשוחח ולהיפגש.

חשוב לזכור המידע המופיע במאמר זה נועד להרחבה ולמידה כללית בלבד, והשימוש בו הינו על אחריות הקורא. במידה והנך נמצא בטיפול תרופתי או רפואי כלשהו, חשוב לבדוק עם רופא המשפחה שאין מניעה לבצע שינויים בתזונה או באורח החיים המוזכרים במאמר זה. ייתכן כי ישנם גורמים רפואיים פרטניים שדורשים התאמות מיוחדות בהתאם למצב הבריאותי האישי.
הנכם מוזמנים לפגישה אם תזונה זו מעניינת אתכם ואתם בשלים לתהליך משנה חיים.
גלילה למעלה